Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Orokorra

Gastronomia erakusketako sariak banatuko dituzte gaur

admin
Oarsoaldea
2013/04/20
Gaur bukatuko da Euskaldarrak elkarteak antolatutako gastronomia erakusketa, elkartean egingo duten afariarekin (21:00), eta bertan banatuko dituzte 38. ekitaldiko sariak ere. Bi astez aritu dira Oarsoaldeko elkarteetako kideak sukaldean sartu eta ahalik eta plater ikusgarri eta goxoenak prestatzen, eta joan den asteko maila ona izan bazen, aste honetan ere maila mantendu dela jakinarazi du Euskaldarrak-ek. Era berean, epaimahaian ere aurpegi ezagunak bildu dira. Astelehenean Errenteria-Oreretako Txepetxa eta Landare eta Lezoko Altzate elkarteen platerak probatzeko aukera izan zen. Lehenengoek Orkatza hanburgerrak kardo perretxikoekin lagunduta prestatu zuten; bigarrenek, Arkume menestra; eta azkenek, Masailak kakao saltsarekin. Epaimahaian, egunero izaten diren kideekin batera Luis Irizar eta Javier Arbizu sukaldariak izan ziren. Itsasoko zaporeak, bigarren egunean Asteartean itsasoko zaporeen aldeko apustua egin zuten parte hartu zuten hiru elkarteek, hirurak Errenteria-Oreretakoak. Beraungo Ostarte elkarteak Pulpo nahaskia mango eta ron ozpin-olioarekin prestatu zuten. Olibeteko Lagunak elkarteak Kantauri itsasoko berdela entsalada epela, hanburgerra eta postrearekin landu zuen. Gure Tokik, berriz, Bakailao konfitatuta iberikoan pistp eta Jerez ozpin-olioarekin egin zuten. Epaimahaian sartu ziren kide berriak Ramon Roteta Hondarribiko Roteta jatetxeko sukaldaria, Angel de Retana Basque Culinary Centerreko irakaslea eta Aritzeder Saez Errenteriako Zaharren Egoitzako sukaldaria izan ziren. Hurrengo egunean Errenteria-Oreretako bi elkarte (Ondarra eta Niessen) eta Pasaiako batek (Kilkerra) parte hartu zuten. Ondarrak Makaela barazki oinarriaren gainean platerarekin harritu nahi izan zuen epaimahaia; Niessenek Pil-pil erako bakailaoa gari zainzuriarekin eta berberetxoekin; eta Kilkerrak Langostino hanburgerra ogi amerikarrarekin. Urbano jatetxeko Patxi Aizpuru eta Bernardo jatetxeko Bernardo Beltran sukaldariek parte hartu zuten epaimahaian. Azkenengo egunean, berriz, Oiatzungo bi elkarte Errenteria-Oreretako batekin lehiatu ziren. Arraguako Aldeguna elkarteak Letxerilla takoak saltsan pure eta fruitu lehorrekin egin zuten; Gurutzeko Bizardik, berriz, Bakailu brandada eta Alkartasunak, berriz, Bakailao kailuak Alkartan. Plater horiek Zuberoa jatetxeko Hilario Arbelaitzek eta Iñigo Lavado izen bereko jatetxeko sukaldariek probatu zituzten.
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.