Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Kultura

Bakailao pintxo goxoenaren bila

Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa, aurten, Pasaian

olatz mitxelena
Pasaia
2018/05/28
bakailao Txapelketa

Felix Manso, Sonia Garcia, Miriam Cano eta Sergio Ekiza, lehiaketaren aurkezpenean.

Gaur hasi eta ekainaren 10era bitartean lehiatuko da Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa. Eguerdian aurkeztu dute, Donibaneko kulturgunean, eta aurkezpenean izan dira ekitaldiaren arduradun Sonia Garcia eta lehiaketako epaimahairen buru Felix Manso. Ondoan izan dituzte Pasaiako Udaleko kultura zinegotzi Miriam Cano eta Oarsoaldea Garapen Agentziako ordezkari Sergio Ekiza. Irunen egin da orain arte lehiaketa, han sariketaren antolaketan parte hartzen duten hiru bakailao enpresa daudelako. Aurten, baina, lehiaketaren egoitza lekualdatzeko apustua egin du antolakuntzak, “Pasaiak bakailaoaren kulturarekin betidatik izan duen harremanarengatik”. Erabakiarengatik pozik agertu dira Cano eta Ekiza, Pasaia halako ekitaldi kulturalekin lotzea merezi duela sinetsita, eta zentzu horretan, etorkizunean lehiaketa Pasaian antolatzen jarraitzeko asmoa agertu dute. Guztira, lurralde osoko 33 tabernek parte hartuko dute lehiaketan, horietatik hiru pasaitarrak. Trintxerpeko Izkinan, Antxoko Mimosen eta Donibaneko Ziabogan dastatu ahal izango dira lehiaketarako propio landutako bakailao pintxoak. Eta Pasaiatik kanpo ere “mailarik goreneko establezimenduetan”, lehiaketako buru Felix Mansok nabarmendu duenez. Urtetik urtera aurkeztutako “pintxoen maila oso altua” izaten dela nabarmendu du Mansok, eta “irabazlea izendatzea ez dela bat ere erreza” izaten gaineratu. Sari banaketa ekainaren 12an egingo da, Donibanen baita ere, eta han jakinaraziko dute aurtengo irabazlea. Tartean bi asteko epea du sukaldari, kritiko gastronomiko eta bakailao enpresetako arduradunek osatutako epaimahaiak ostalariek mimoz eta arte handiz landutako bakailao mokaduak dastatzeko, eta bide batez, baita bezeroek ere. Parte-hartzaileak Alegia
  • Routte 33 Alegia
Hondarribia
  • Danontzat
  • Ondarribi
  • Kai Zahar
  • Route 33 Hondarribia
Irun
  • Basque Corner
  • El callejón.
  • Ensanche
  • Manolo
  • San Juan Harri
  • Zura
Lasarte-Oria
  • Route 33 Lasarte
Lazkao
  • Aldasoro
Ordizia
  • Oiangu Baserria
Errenteria-Orereta
  • Xera
Donostia
  • Apitxin
  • Aratz
  • Bar zazpi
  • Eguzki Bistro Bar
  • Fusion
  • Labrit
  • Mendaur
  • Mesón Martin.
  • Mil Catas
  • Next Bi
  • Okendo
  • Portaletas.
  • Rojo y negro.
  • Via Fora
  • Zeruko
Pasai Antxo
  • Mimos
Pasai Donibane
  • Ziaboga
Trintxerpe
  • Izkiña
     
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.