Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

[Galeria] Eguzki Bistro tabernarena da Gipuzkoako bakailao pintxorik onena

Gaur eman dituzte ezagutzera Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketako irabazleak, Donibanen.

olatz mitxelena
Pasaia
2018/06/12
Jon Bizarro, Aritz Escobar eta Ever Casco dira Gipuzkoako bakailao pintxo goxoenaren egileak, Donostiako Gros auzoko Eguzki Bistro Bar tabernakoak, eta gaur Donibanen izan dira hirurak, Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketako sari nagusia jasotzen,pozik, harro, eta, ulertzekoa denez, baita urduri ere. HITZAri azaldu diotenez, lehiaketarako sortu duten pintxoa “ikusgarria” da, eta bakailaoaz beste, ondoko osagaiak ditu, zinez exotikoak: “laranjazko gel garratza, bermut urritua, oliba krokantea, oxalis lorea, eta tipulina krema”. Bigarren saria Ondarribi tabernarentzat izan da, eta hirugarrena Errenteria-Oreretako Xera Gastrotekarentzat. Bestelako aitortzak Donibaneko Ziabogari ardoarekin hoberen ezkontzen den pintxoari saria eman diote, eta tradizioaren saria, berriz, Irungo Basque Corner tabernari. Aipamen berezi bat ere egon da, Hondarribiko Danontzat tabernaren pintxoarentzat. Pasaiako Mimos eta Izkina tabernek  diploma bana jaso dute. Sariak banatzeko ekitaldian, parte hartzaileetako asko ez ezik, Pasaiako alkate Izaskun Gomez izan da, eta eskerrak luzatu die guztiei, parte-hartzaile, epaimahaikide eta antolatzaileei. Azken hauei eskertu egin die lehiaketa aurten Pasaian antolatu izana. Bide batez, prestutasuna agertu du alkateak aurrerantzean lehiaketa Pasaian antolatzen jarraitzeko. Ekitaldiari sarrera, gastronomia kritikari ezagun Mikel Corcuerak eman dio. Corcuerak azaldu duenez epaimahaiak “bakailaoaren kalitate ona” bereziki baloratu du, eta berritasuna ez ezik, tradizioari ere erreparatu diotela baietsi du. “Irudimen handiko pintxoak” topatu dituztela azaldu du, eta teknika goraipatu du, baina beti ere, printzipio nagusi bati men eginez: “Teknika, gustua eta zaporearen zerbitzura”. Emozioa eta dibertsioa dira, Corcueraren ustez gaur egun gastronomiaren gakoak, eta zentzu horretan, lehiaketa honetan “distira handia” izan dela nabarmendu du.
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
Gipuzkoako IV. Bakailaozko Pintxo Txapelketa
             
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.