10 eta 12 urte arteko Errenteriako Telleri Alde ikastetxeko, Bizarain Ikastolako eta Orereta Ikastolako 125 haur arituko dira horien barruan hilaren 20ra arte bitartean.
Jardunaldi gastronomikoak Errenteria-Oreretan aurreko edizio batean
Gaur hasi dira, zazpigarren urtez, Eskola Jardunaldi Gastronomikoak Errenteriako Udaleko Hezkuntza azpisailak eta Euskaldarrak elkarte gastronomikoak antolatuta. 10 eta 12 urte arteko Errenteriako Telleri Alde ikastetxeko, Bizarain Ikastolako eta Orereta Ikastolako 125 haur arituko dira horien barruan hilaren 20ra arte bitartean. Euskaldarrak elkartean egingo dituzte saio gehienak eta Aramendia gozotegian saio bat.
Jardunaldien helburua, ikasleak elikagaien eta sukaldaritzaren munduan murgiltzea da. Aurtengo jardunaldietan, txokolateaz gozatzeko aukera izango dute Javier Aramendiaren eskutik eta odolkiak egiten ere ikasiko dute, Eli Carcedorekin. Aitor Zabalak berriz, eztigintzaren sekretuak kontatuko dizkie eta Elena Arzak eta Igor Zalakainek plater batzuk pestatzen irakatsiko diete.
Taloak egiten ere ikasiko dute J. Kruz Sarasola, Mariangeles Saldias eta Miren Leterekin. Juanito Makazagak, berriz, arrantzaren gainekoak azalduko dizkie gaztetxoei eta hainbat arrain sukaldatzen ere erakutsiko die.