COVID-19aren aurrean biztanleria eta ostalariak sentsibilizatzeko kanpaina, Lezon
Dinamizatzaile talde batek COVID-19aren aurrean herritarrek eta ostalariek hartu beharreko oinarrizko neurriak oroitaraziko ditu.
![](https://oarsoaldea.hitza.eus/site/files/2021/03/kalea-lezo_-zubitxo.jpg)
Gaur, osteguna, Eusko Jaurlaritzako Turismo eta Ostalaritza zuzendaritzak nahiz Gipuzkoa, Bizkai eta Arabako ostalaritza elkarteek bultzatutako sentsibilizazio kanpaina egingo dute Lezon. Kanpainaren helburua da herritarrak eta ostalaritzaren sektorea sentsibilizatzea COVID-19ari aurre egiteko behar diren neurri higieniko-sanitarioak kontuan har ditzaten. 2020an antzerako kanpainak egin ziren herriz herri.
Kanpainaren berri emango dutenek kontuan hartu beharreko bost atal oroitaraziko dituzte: musukoaren erabileraren derrigortasuna, elikagaiak edo edariak hartzen direnean izan ezik; eserita kontsumitzearen derrigortasuna; gehienera lauko taldeetan biltzea; eskuetako garbitasuna; eta 1,5 metroko pertsonen arteko distantzia mantentzea.
Gipuzkoan, 5.000 biztanletik gorako herri guztietan egingo dituzte kanpainaren barruko agerraldiak martxoan eta apirilean.