Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Kultura

'Lehen aldiak' ardatz hartuta heldu da Mugaritzen denboraldi berria

Andoni Luis Adurizek gidatzen duen espazio gastronomikoak maiatzaren 1ean abiatuko du 24. denboraldia, eta urriaren 31 arte izango ditu zabalik ateak.

Mugaritz jatetxea. Argazkia: Oscar Oliva
Ikerne Zarate Gartziarena
Errenteria-Orereta
2021/04/09

Andoni Luis Adurizek gidatzen duen espazio gastronomikoak maiatzaren 1ean abiatuko du 24. denboraldia, eta urriaren 31 arte izango ditu zabalik ateak. Ilusioz eta indarrez ekingo dio denboraldi berriari sukaldariak, urtarrila eta apirila artean sormen garaian murgilduta aurtengo esperientzia pentsatzen eta diseinatzen izan ostean. “2020ak zerbait oparitu badigu, lehen aldiko ametsarekin tpo egitea izan da, lehengora itzultzeko irrikaz geunden. Mugaritz izaki bizidun bat da, urtero birsortzen dena bere nortasuna bizirik mantenduz, baina gauza bera izan gabe, urtero bere buruaren bertsio berri bat eskainiz: urtero proposamen berri bat, begirada berri bat”, esan du Adurizek.

Proposamen gastronomikoan norbait lehen aldiz musukatzeko gonbidapena, osagai bati lehenengo aldia balitz bezala begiratzearen emaitza, edota teknika berri baten lehen erabileraren emaitza aurki daitekeela gaineratu du sukaldariak.

Sormen garaian, diziplinarteko bokazioak bultzatuta, gastronomiatik kanpoko pertsonak parte hartzera gonbidatzen ditu Mugaritzek. Aurten ere, hala egin du, eta Juan Jose Millas idazle eta kazetaria, Juan Luis Arsuaga paleontologoa, Niño de Elche diziplina anitzeko musikaria, Uxue Alberdi idazle eta bertsolaria, Migeltxo Molina zinemagileak eta Eva Rivera Dock of the Bay dokumental jaialdiko zuzendaria aritu dira. Denen artean, esperientzia inguratzen duen kontaketa eraiki dutela azaldu du Adurizek, “adimenarekin eta zentzumenekin dastatzen den esperientzia”, azken horrek, besteak beste, egiten du berezi Mugaritz.

Desalgoritmo by Mugaritz

Desalgoritmo by Mugaritz iniziatiba sortu du aurten Mugaritzek. Aurrez ezarritakotik ihes egin eta zerbait lehen aldiz esperimentatzean zer sentitzen den jakiteko gonbidapena da. Bide horretan, gaurtik hasita eta hamar egunez,  Mugaritzen instagram kontuaren eta plataforma baten bidez, ezarritako logikak apurtzeko gonbidapenak partekatuko ditu Mugaritzek.

Lehen iniziatiba horretan parte hartzen duten pertsona guztien artean, ausaz, bost lagun aukeratuko dituzte. Bost lagun horiek beraiek aukeratzen duten lagun banarekin batera izango dira aurtengo Mugaritzen proposamena dastatzen lehenak, entsegu orokorrean parte hartzeko aukera izango dutelako hilaren 30ean, irekiera ofiziala baino egun bat lehenago.

Maiatzaren 1etik urriaren 31ra bitartean izango da zabalik Mugaritz, egoerak ahalbidetzen badu behintzat,  astearte gauetik igande eguerdira maiatza eta ekainean izan ezik; hilabete horietan ostegunetik igandera izango da zabalik. Erreserbak hemen egin daitezke, edo 943 52 24 55 telefono zenbakira deituta.

Hurrengo argazkietan Adurizek denboraldi berrirako sortutako proposamenetako batzuk, eta Aduriz bera. Argazkiak: Mugaritz.

Honakoak dira Andoni Luis Adurizen denboraldi berriko proposamenetako batzuk



Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.