Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Orokorra

Gure Tokik irabazi du XXVII. Gastronomia Erakusketa

Gastromia erakustaldiko sari banaketa

errenteriako hitza
Oarsoaldea
2012/04/02

Errenteria-Oreretako Gure Toki elkarteak irabazi du Euskaldarrak elkarteak antolatutako XXVII. Gastronomia erakusketa. Jose Mari Martinez eta Juanmi Astizek prestatutako boletus, mugurdi eta bere tintarekin betetako txipiroiak izan da epaimahaiaren iritziz, platerik onena. Azken horiek gainera,  aurkeztutako plateren “kalitatea eta maila onak”, irabazlea aukeratzeko garaian “lan zaila” jarri diela zehaztu dute.

Bigarren saria ere Errenterian gelditu da. Txintxarri elkarteko Candido Astudillok eta Gemma Mariezkurrenak lortu dute. Patata haragi, perretxiko eta pistatxoekin betea eta arto kurruskari saltsarekin lagunduta prestatu zuten bi sukaldariek.

Boletus risotoa idiazabal saski kurruskari gainean, izan da hirugarren plater sariduna. Azken hori, Euskaldarrak elkarteko Ibai Carrerak eta Jose Luis Carrerak prestatu zuten. Laugarren saria berriz, Pasai Donibaneko Itsas Mendi elkarteko Patxi Lizarazuk eta Juan Maria Trecetek lortu zuten. Entsalada epela bakailu xerra eta piper erreekin  txorizeroen saltsa gainean sukaldatu zuten pasaiarrek.

Bestalde Kalitate eta prezioaren araberako plater onenaren saria, Oiartzungo Aldeguna elkartearentzat izan da. Eustaki Azpirozek eta Jose Mari Gezalak arraina aukeratu zuten platera prestatzeko garaian. Antxoak ogi txigortuan patata eta baratxuri freskoen muselina gainean sukaldatu zuten oiartzuarrek.

Amaitzeko, plater esanguratsuenaren saria Lezoko Altzate elkarteak jaso du. Koro Fernandez eta Jose Villenak tripakiak konpainian prestatu zituzten.

Euskaldarrak elkarteak joan den larunbatean banatu zituen sariak, gastronomia erakustaldia amaitzeko antolatutako  afarian. Antolatzaileek eskerrak eman dizkiete parte hartu duten elkarte gastronomiko guztiei, laguntzaileei eta baita epai mahaian aritu diren sukaldariei ere, Elena Arzak, Hilario Arbelaitz, Luis Irizar eta Bernardo Beltran, besteak beste. Halaber, datorren urtean berriro ere , “eskualdeko elkarte gastronomikoen topagune” izatea   eta urtero bezala, parte hartzaileek “lehiaketa honetan maila paregabea” ematea espero dutela nabarmendu zuten antolatzaileek.

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.