Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Gizartea

[Galeria] Oquendo tabernarena da Gipuzkoako bakailao pintxo onena

Hondarribiko Danontzat eta Bi Ondar tabernek osatu zuten Gipuzkoako pintxo onenen podiuma. Irungo Manolo eta Callejon tabernek eta Errenteriako Xerak ere sariak jaso zituzten.

Carlos Nuez da aurtengo Bakailaozko Pintxoen txapelduna.
Errenteria-Orereta,Pasaia
2020/03/11

Saiakerak premioa dakarrela frogatu zuten atzo Donostiako Oquendo tabernaren langileek. Hainbat urtez aurkeztutakoak dira eta atzo helburua lortu zuten; haiena, Gipuzkoako bakailao pintxorik onena da. Atzo jokatu zen VI. Gipuzkoako Bakailaozko Pintxo Txapelketaren finala, Donibaneko Juanba Berasategi aretoan.

Bombas-bombas aurtengo pintxo irabazlea.

Txapelketara aurkeztu ziren 40 tabernetatik, 15 onenak lehiatu ziren finalean. Livecooking ala zuzeneko sukaldaritzako formatuan garatu zen proba, jendaurrean. Oholtza gainean mahai handi bat eta alde bakoitzean, sukaldariak, sortzen. Haiekin batera Claude Calvet, Rebeca Barainca eta Felix Manso sukaldariek, Mikel Corcuera eta Catherine Marchand kazetari eta kritikariek osatutako epaimahaia izan zen.

Esan bezala, Donostiako Oquendo tabernak irabazi du 2020ko sari nagusia, Bombas-bombas izeneko pintxoari esker. Tranpa-gutizi bat da Carlos Nuez sukaldariak egindakoa. Kremazko bonba itxura izan arren, bakailaozko pintxo gazia da “hiru testura ditu: ajoarriero tripakiak, kokotxak eta bakailaozko krema gazi bat. Azal frijituarekin lagunduta doa eta limoi hautsak azukrearen itxura egiten du”, azaldu du Nuezek.  Hunkituta eta oso pozik agertu zen sukaldaria, “maila hain altuko pintxoen artean nirea onena izatea, zoragarria da”.

Bi Ondar erretegiko Iker Gallego eta Garikoitz Jara, Rebeca Barainca sukaldariarekin batera.

Arratsalde bikaina izan zen Danontzat eta Bi Ondar Hondarribiko bi ordezkarientzat, taberna horiek osatu baitzuten pintxo onenen podiuma. Danontzat tabernak eraman zuen txapelketako bigarren saria eta Bi Ondar-ek hirugarrena Pantxikutuna pintxoari esker. Bakailaoarekin kozinatzea “plazerra” da Iker Gallegorentzat, produktuak ematen dituen aukerengatik “mugagabeak dira bakailaoarekin egin daitezkeen errezetak. Berdin dio takoan zerbitzatzen baduzu, kroketan ala bexamelean, bakailaoa elikagai ederra da”. Txapelketan eskarmentu handia du Iker Gallego chefak; parte hartzen duen  hirugarren aldia baita eta beti jaso du sariren bat.

Atzo argi geratu zen Irungo tabernetan iaioak direla bakailaoa edariekin uztartzen. Manolo eta Callejon tabernek eskuratu zuten ardo beltz eta zuriarekin hoberen uztartutako pintxo onenen sariak. Oarsoaldera ere ekarri zuten sari bat; Errenteria-Oreretako Xera Gastrotekaren Bakailao Rocher-ek estetika saria irabazi zuen.

Hauek dira atzoko ekitaldiak utzitako irudiak.

_DSC0145
_DSC0145
_DSC0140
_DSC0140
_DSC0138
_DSC0138
_DSC0135
_DSC0135
_DSC0132
_DSC0132
_DSC0130
_DSC0130
_DSC0126
_DSC0126
_DSC0124
_DSC0124
_DSC0123
_DSC0123
_DSC0121
_DSC0121
_DSC0118
_DSC0118
_DSC0116
_DSC0116
_DSC0113
_DSC0113
_DSC0108
_DSC0108
_DSC0107
_DSC0107
_DSC0104
_DSC0104
_DSC0102
_DSC0102
_DSC0099
_DSC0099
_DSC0097
_DSC0097
_DSC0089
_DSC0089
_DSC0086
_DSC0086
_DSC0085
_DSC0085
_DSC0081
_DSC0081
_DSC0078
_DSC0078
_DSC0072
_DSC0072
_DSC0059
_DSC0059
_DSC0056
_DSC0056
_DSC0054
_DSC0054
_DSC0053
_DSC0053
_DSC0050
_DSC0050
_DSC0048
_DSC0048
_DSC0046
_DSC0046
_DSC0045
_DSC0045
_DSC0037
_DSC0037
_DSC0035
_DSC0035
_DSC0027
_DSC0027
_DSC0023
_DSC0023
_DSC0022
_DSC0022
_DSC0021
_DSC0021
_DSC0020
_DSC0020
_DSC0019
_DSC0019
_DSC0018
_DSC0018
_DSC0017
_DSC0017
_DSC0015
_DSC0015
_DSC0012
_DSC0012
_DSC0011
_DSC0011
_DSC0006
_DSC0006
_DSC0005
_DSC0005

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.