Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Orokorra

Bakailao pintxorik onena, Larraulgo Zirta jatetxearena

Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketaren finala jokatu zen asteartean Donibaneko Juanba Berasategi aretoan.

Urko Etxebeste Petrirena
Pasaia
2025/04/10

Asteartean jokatu zen, Donibaneko Juanba Besategi aretoan, Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketaren finala. Onena, kostatik urrun samar den jatetxe batek egindakoa: Larraulgo (Tolosaldea) Zirta jatetxeko Iker Urangak egindakoa, Martizu izenekoa. “Pintxoa zurrukutana bat da, bakailao tripakiekin eta txingar maionesarekin betetako arrautza gorringoarekin. Sukaldaritza tradizionalari egiten diogun omenaldia da, horregatik ia ahaztuta dagoen betiko errezeta erabiltzen dugu. Gure tradizioarekin gauza modernoak egin daitezkeela erakutsi nahi dugu eta garai honetara ekarri”; hala definitu zuen pintxoa Uranga irabazleak.

Bigarren saria Donostiako Muxumartin jatetxeko Bakailao ajoarrieroa fondant patatarekin eta arrautza frijituarekin izeneko pintxoak eraman zuen, eta hirugarrena pasaitar batek egin zuen: Donostiako Oquendo jatetxeko Carlos Nuez sukaldariak, No está revuelto de bacalao izenekoa.

Txapelketaren hamaikagarren ekitaldia Gilda eta Pintxoaren Kofradiak antolatu du, eta Pasaiako Udalak eta Oarsoaldea Garapen Agentziak sustatu dute, Gipuzkoako Foru Aldundiaren babesarekin. Hala, sari emate ekitaldian, besteak beste, Pasaiako Udaleko Ondare eta Kultura zinegotzi Aitor Brion, nahiz Gipuzkoako Foru Aldundiko Mugikortasun, Turismo eta Lurralde Antolaketarako diputatu Azahara Dominguez izan ziren. Brionek eskerrak eman zizkien lehian parte hartu duten sukaldari guztiei, eta antolatzaileen lana aitortu zuen.

Sonia Garciak, Gilda eta Pintxoen Kofradiako zuzendariak ere baikor hitz egin zuen Juanba Berasategin “Txapelketa honek bakailaoaren kontsumoa sustatzea du helburu, produktua indartuko duten kalitatezko sorkuntzekin. Beste urte batez, pintxoen ibilbidean eta txapelketan izandako esperientzia arrakastatsua izan da”.

Bakailao pintxoen txapelketaren epaimahaia honakoek osatu dute: Felix Manso Ibarla jatetxeko Felix Manso sukaldariak; Cynthia Yaber Donostiako Arzak jatetxeko sukaldari buruak; Josema Azpeitia kazetari eta Ondojan-en sortzaileak; Juan Manuel Garmendia Fecogako presidente eta Gastronomiako Euskal Akademiako lehendakariordeak; eta Alberto Santiago Santymar bakailao-enpresako gerenteak.

Jarraian, astearteko sari emate ekitaldiaren hainbat argazki, Pasaiako Udalak HITZAra bidalitakoak. Beheko koadroan, txapelketaren palmares osoa.

Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)
Pasaia. Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa, finala (2025-04-08)

 

 

 

Gipuzkoako XI. Bakailao Pintxo Txapelketa Palmaresa.

  • Lehen saria: Larraulgo Zirta jatetxeko Martizu pintxoa.
  • Bigarren saria: Donostiako Muxumartin jatetxeko Bakailao ajoarrieroa fondant patatarekin eta arrautza frijituarekin pintxoa.
  • Hirugarren saria: Donostiako Oquendo jatetxeko No está revuelto de bacalao pintxoa.
  • Rueda jatorri-izeneko ardo zuriarekin egindako uztartze onenaren saria: Lasarte-Oriako Herriko Etxearen pintxoarentzat.
  • Mikel Corcuera pintxo tradizionalaren saria: Donibaneko Ziabogaren pintxoarentzat.
  • Marco Real ardo beltzarekin egindako uztartze onenaren saria: Irungo Manolo tabernaren pintxoarentzat.
  • Bereziartua sagardoarekin egindako uztartze onenaren saria: Hernaniko Goiz Eguzkik egindako pintxoarentzat.

 

Erlazionatutako edukiaBakailaoaren festa Pasaian lurreratuko da
Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.