Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Ekonomia
MERKATARITZA OARSOALDEAN

[Erreportajea] Munduko gazta onenak, etxetik oso gertu

Ohiko supermerkatuetan ezin aurki daitezkeen dozenaka gazta ditu Larraitz Gazta-Tekak. Mundu osotik heldutakoak saltzen ditu, harrera ona izan du egitasmoak: «Jendeak gauza berriak probatu nahi ditu».

Imanol Saiz Gomez de Segura
Errenteria-Orereta
2022/12/09

Zorionekoak gazta zaleak. Produktu horretan espezializatutako Larraitz Gazta-Teka dendak sei hilabete bete ditu jada, txoko bat egin du herriko merkataritzan. Larraitz Anguitak proiektu honetan murgiltzeko apustua egin du, «gaztaren mundu erraldoi» honekin maitemindu baitzen, baita haren senideak ere. «Artisau gaztak herrira ekarri nahi izan genituen, ohiko gazta eskaintza horri alternatiba osasuntsu eta kalitatezkoa emateko»; hala hasi zirela kontatu du.

Larraitz Gazta-Tekaren aukera oso zabala da, sekula usain eta dastatu gabeko gazta mordoa ditu bertan. Bertako artisauez gain, estatu osoko eta Europako hainbat herrialdeetakoak ekarri ditu herrira. «Supermerkatu eta janari dendetan ezin aurki daitezkeen gaztak ditugu, oso bereziak».

Denda bera bezalaxe, gaztak ere mimoz aukeratzen ditu Anguitak. Etxera iritsi bezain laster egoki mantentzeko kamera handi batean egiten dute lo gaztek. Mostradore ikusgarri batek biribiltzen du denda. Bertan, Anguitaren ahotan, «azken bi urteetan munduko gaztarik onenaren saria irabazi dutenak» aurki daitezke, beste askoren artean. 40tik gorakoa da dituen gazten kopurua, gutxi gorabehera.

Ekoizleekin zuzeneko harremana du Anguitak, funtsezko lana egiten baitute haren ustez. «Artisauei eta landa eremuko baserritarrei indarra eman behar zaiela uste dut, horregatik ere egin dugu produktu hauek saltzeko apustua. Artisauei ez baitzaie merezitako balioa ematen maiz, eta niretzako gaztagileen lana oso garrantzitsua da, berezia».

Ateak zabaldu zituenetik herrikideen erantzuna oso ona izan dela aitortu du, dagoeneko ohiko bezero ugari ditu gaztaren museo honek. «Jendeak gauza berriak probatu nahi ditu, jende asko erakarri dugu, sekula dastatu gabeko gazta asko ditugulako». Gazta-sorta erakusten ari den bitartean, bezero batek, kaletik, honakoa bota dio Anguitari: «Atzoko hori oso ona, e!».

Opari aproposa
Gazta produktu nagusia bada ere, gutiziaz betetako denda du Anguitak. Olioa, eztia, marmelada, patea, pastak… Eguberrietarako hamaika aukera ematen dituela gaineratu du errenteriarrak, «saski ederrak» ditu esku artean. «Oraindik gauza gehiago ekartzeko asmoa dugu».

 

«Erdigunetik ere jende asko etortzen da, bereziki asteburuetan»

Elvira Sancho. Zuhaitza Berri taberna.

Urte luzez ostalaritzaren munduan aritu ondoren, 2016an erabaki genuen Beraun auzora etortzea. Ordutik Aita Donostia Kaleko 8. zenbakian taberna dugu. Joan den ekaina bukaeran, hiru hilabeteko lanen ondoren, berriro ireki genituen ateak, itxuraldaketa handia eman diogu lokalari, ukitu modernoagoa eman diogu.

Ireki genuenetik primeran funtzionatu du tabernak, ohiko bezero asko ditugu, eta uste dut txoko bat egin dugula auzoan. Edariak eta momentuan egindako pintxoak, errazioak, bokatak, entsaladak eta bestelakoak eskaintzen ditugu. Kalitatezko produktuez gain, hurbileko tratua dugu bezeroekin.

Auzoak bizitza behar du, eta beharrezkoak dira horrelako negozio txikiak. Erdigunetik ere jende asko etortzen da, bereziki asteburuetan, espresuki gure txintxortak eta txipiroiak jatera. Beraun ezagutzeak merezi du, bizi handikoa da.

 

«Komertzio txikiei esker herriak ezberdin arnasten du»
Iosune Areso. Bob ile-apaindegia.

Otsailean zabaldu genituen ateak, Errenteriako erdigunean 20 urteko ibilbide polit baten ondoren, lantalde zoragarri batekin.

Erronka berri bati hasiera eman diogu, eta herritarren harrera ikaragarria izan da. Hunkigarria eta polita oso. Adin guztietako jendea gerturatu da.

Lehendik ere bezero genituenak gurekin dira, ezinbestekoa izan da haien bultzada, eskertzekoa. Buru-belarri jarraituko dugu gure prestakuntzan, barneratzen ikasitako guztia. Eboluzio konstante batean, bezeroei gure bertsiorik onena eskaini nahi diegu.

Errenteria beti izan da puntako merkatari herria eta horrela jarraitu behar du. Herritarrak direnek eta ez direnek gertu sentitu behar gaituzte, horretarako lanean jarraitu behar dugu beraien beharrak asetzen. Komertzio txikiei esker herriak ezberdin arnasten du, harremanak sortzen ditu.

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).



Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.