Bilatu
Sartu
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Bilatu
  • Albisteak
    • Gaiak
      • Aisia
      • Ekonomia
      • Euskara
      • Gizartea
      • Hirigintza
      • Ingurumena
      • Jaiak
      • Kirola
      • Kultura
      • Politika
      • Udala
      • Orokorra
    • Herriak
      • Errenteria-Orereta
      • Lezo
      • Oiartzun
      • Pasaia
    • Generoak
      • Albisteak
      • Editorialak
      • Elkarrizketak
      • Erreportajeak
      • Iritzia
      • Kronikak
      • Publirreportajeak
  •  Multimedia
    • Argazkiak
    •  Bideoak
  • Agenda
    • Zerrenda
    • Hilabetea
    • Agendan parte hartu
  • Zozketak
  • Eskaintzak
  • Denda
  • ADIMEN ARTIFIZIALA
  • Zerbitzu gida
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
  • izan HITZAKIDE
  • nor gara
  • zozketak
  • eskaintzak
  • denda
  • hemeroteka
Sartu
Aisia

Eskualdeko bost establezimenduk Repsol Gidaren 'eguzkitxo' bana jaso dute

Pasai Donibaneko hiruk eta Oiartzungo beste bik jaso dute "irribarrea sorrarazten duen txokoa"-ren bereizgarria.

Donibaneko kantina Alabortzako kantina da 'Eguzkitxoa' jaso duenetako bat.
Erik Gartzia Egaña
Oiartzun,Pasaia
2023/04/13

Zortea dutenentzako, opor garaia da aste hau, eta askok erreferentziak bilatzen dituzte. Mundu mailako gidarik famatuenetako bat da Michelin Gida, eta haren gisakoa da Repsolena, Espainiako Estatuari mugatutakoa.

Gidak hainbat kategoriatan banatzen ditu gomendioak, eta horietako bat Eguzkitxoak dira. Repsol Gidak horrela deskribatzen du Eguzkitxoa kategoria: “Irribarrea sorrarazten dizun leku bat da, bere hurbiltasunagatik, proposamen gustagarriagatik eta giro onagatik liluratzen zaituena. Lagunei iradokitzeko eta erreferentzia-puntu gisa gordetzeko toki bat da”.

Oarsoaldean bost establezimenduri eman dizkiote Eguzkitxoak: hiru Pasaian daude —Donibanen, zehazki—, eta beste bi, Oiartzunen. Bakoitzari buruz iruzkin bat egin dute gidan.

Pasaia

  • Ontziola: “Pasaian eguna igarotzea hain da ohikoa Gipuzkoatik igarotzen diren turista guztientzat, ezen eskertzekoa baita bertakoentzako pentsatutako eguneroko menu bat aurkitzea. Gainera, porturako bista onak ditu. Bere izenaren esanahia baleak ehizatzeko itsasontziak eraikitzen ziren ontziolatik dator. Horri ohore eginez, lokala itsasotik metro gutxira dago. Zapore handiko janari tradizionala du ezaugarri, baina diotenez, bizimodu moderno honetara ere eguneratzen ari dira eta etengabe ari dira plater berriak gehitzen, gaur egungo jendea ohituta baitago plater berri horiekin”.
  • Alabortzako kantina: “Puntetako oinezkoentzako bidean kokatua, txosna hau parrilan egiten dituen sardinengatik da ezaguna. % 100 konpostagarriak diren ontziak baino ez ditu erabiltzen. Kokagune paregabea”.
  • Piedade izozki-denda: “Pasaiako artisau-izozki denda txiki bat. Izozki krematsuak, kalitatezkoak eta zapore ugaritakoak dauzka; udako arratsalde batean herri bitxi honetan paseatzen ari zarela dastatzeko ezin hobeak”.

Oiartzun

  • Intxixu jatetxea: “Oiartzungo janari-etxe bat, betikoa, zerbitzu atsegin eta arinarekin. Eguneko menu eta asteburukoengatik nabarmentzen da, plater aukera handia duena”.
  • Pikoketa: “Aiako Harria Parke Naturalean dagoen terrazadun janari-etxea. Sukalde tradizionala, babarrun-jateak, eguneko menuak eta asteburuetakoak. Taberna zerbitzua du baita ere”.

Eguzkitxoak banatzeaz gain, Repsol Gidak beste hainbat establezimendu gomendatzen ditu, eta udalerriei buruzko erreportajeak ere igotzen ditu bere webgunera.

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

Zerbitzu Gida

 

 

Agenda

Eguraldia

Iturria:tiempo.com

Azken 7 egunetako irakurrienak

 

 

Azken berriak

Harpidetu zaitez gure buletin irekira!
Astekarko eduki nagusiak, asteko albiste ikusienak, martxan ditugun zozketa eta egitasmoak, asteburuko egitarauen agenda eta askoz gehiago!
Ostiralero zure posta elektronikoan.

Harpidetu

Datuak ondo jaso dira. Eskerrik asko.

Izen-abizenak eta posta elektronikoa sartu behar dira.

Posta elektronikoak ez du formatu zuzena.

Arazo bat gertatu da eta ezin izan da izena eman. Jarri gurekin harremanetan mesedez eta barkatu eragozpenak (Akatsaren kodea:).

  • 943 34 03 30
  • oarsobidasoa@hitza.eus
  • Irun kalea 8, Errenteria-Orereta 20100
  • Nor gara
  • Argitalpen politika
  • Aniztasun politika
  • Pribatutasun politika
  • Cookieak
Babesleak:
Hasi saioa HITZAkide gisa

Saioa hasten baduzu, HITZAkide izatearen abantailak baliatu ahal izango dituzu.

HITZAkide naiz, baina oraindik ez dut kontua sortu SORTU KONTUA

Zure kontua ongi sortu da.

Hemendik aurrera, zure helbide elektronikoarekin eta pasahitzarekin konektatu ahal zara, HITZAkide izatearen abantaila guztiak baliatzeko.

Sartutako datuak ez dira zuzenak.
Zure kontua berretsi gabe dago.
 
 
 
(Pasahitza ahaztu duzu?)
 
 
SARTU
 
Pasahitz berria ezarri da eta zure helbide elektronikora bidali da.
Sartutako datuak ez dira zuzenak.
 
(Identifikatu)
 
 
 
 
BIDALI
 

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea

HITZAkide izan nahi dut
Aldatu zure pasahitza
Pasa hitza ondo aldatu da.
 
 
 
 
 
 
 
Aldatu
 
Oraindik ez zara HITZAkide?

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.

Ezagutu HITZAkide izatearen abantailak eta aukeratu HITZAkide izateko gustuko modalitatea.

HITZAkide izan nahi dut

Tokiko informazioa profesionaltasunez eta euskaratik, modu librean kontatzea da gure eginkizuna. Horretarako zure ekarpena beharrezkoa da, eta ongi maitatzeko modurik zintzoena da HITZAkide egitea.