Euskaldarrak Elkarteko XXXV. Gastronomia Lehiaketak irabazleak ditu
Txepetxa Elkarteak lortu du lehen saria. Antxoko Lore Txortak, aldiz, kalitate-prezioa kontuan zuen saria eskuratu zuen.
Euskaldarrak Elkarteak XXXV. Gastronomia Lehiaketaren sariak banatu ditu. Emaitzak larunbatean jakinarazi zituzten, ohiko afaria amaitu ostean. Saridunak hurrengoak izan ziren:
- Lehenengo Saria ‘Mikelazulo’: Txepetxa Elkartea. Platera: Gabaia hiru saltsetan. Sukaldariak: Juan Carlos Hurtado eta Fernando Gómez.
- Bigarren Saria: Alkartasuna Elkartea. Platera: Gozamen gorriak. Sukaldariak: Victor Sotomayor eta Celes Juanarena.
- Hirugarren Saria: Batasuna Elkartea. Platera: Arkume eskutxoak eta tripakiak saltsan. Sukaldariak: Yosu Alvarez eta Javier Gonzalez.
- Laugarren Saria: Hermanos Elkartea. Platera: Karabineroen eta Idiazabalgo texen risottoa. Sukaldariak: David Hernandez eta Javier Gonzalez.
- Kalitatea-prezioa Onenaren Saria: Lore Txorta Elkartea. Platera: Penkak Kurlinka erara. Sukaldariak: Jokin Agote eta Iñaki Mate.
Antolatzaileak pozik agertu dira aurtengo edizioaren emaitzarekin. Parte hartzea eta antolaketa nabarmendu dituzte, eta aurten parte hartu duten elkarte guztiak hurrengo urtean berriro ikustea espero dute.